speaker-photo

Σπυρίδων Μάμαλης

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

O Σπυρίδων Μάμαλης υπηρετεί ως καθηγητής ‘’Μάρκετινγκ’’ στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.  Είναι κάτοχος πτυχίου Αγροτικής Οικονομίας από το Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ, κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος MSc, in International Agricultural and Food Marketing, από το University of Newcastle Upon Tyne και κάτοχος Ph.D. In Food Service Marketing από το University of Newcastle Upon Tyne. 

Είναι πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας. Είναι διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Executive MBA in Tourism’’ από το 2021 έως σήμερα .Επίσης είναι διευθυντής του εργαστηρίου ‘’ Marketing Research and Development of food products’’ lab του ΔΠΘ από το 2015 έως σήμερα. 

Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ΔΠΘ και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Επιπλέον είναι επισκέπτης καθηγητής στο University of Neapolis Pafos και μέλος ΣΕΠ στο Hellenic Open University ενώ έχει διδάξει σε πάνω από 5 ξένα πανεπιστήμια και είναι μέλος σε 2 δίκτυα Πανεπιστημίων. 

Έχει συγγράψει 55 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και συλλογικούς τόμους, 88 άρθρα σε διεθνή συνέδρια και 7 βιβλία. Επίσης έχει συμμετάσχει σε 15 ερευνητικά προγράμματα εκ των οποίων σε 5 ως επιστημονικός υπεύθυνος. 

Έχει διατελέσει 12 χρόνια ως πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας 2011-2023  ενώ είναι εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ από το 2003 έως σήμερα. Επίσης διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας από το 2020 έως το 2023.  Επίσης Μετέχει στο ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ από το 2013 έως σήμερα, ενώ διετέλεσε αναπληρωματικό μέλος στο CHIEAM. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της εταιρίας ARIADNE INTERCONNECTION ενώ Υπηρέτησε και ως μέλος ΔΣ στον ΕΛΓΑ από το 2006 έως το 2009.