speaker-photo

Θανάσης Κοντογεώργης

Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό

Ο Θανάσης Κοντογεώργης είναι Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό από τον Ιούνιο του 2023 με κύριες αρμοδιότητες τον συντονισμό και την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», στα θέματα περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης κ.ά. Έχει την ευθύνη σχεδιασμού και σύνταξης του Ετησίου Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού καθώς και την εποπτεία της Ειδικής Γραμματείας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.

Κατά το διάστημα 2019-2023 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, με χαρτοφυλάκιο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των κυβερνητικών δράσεων για την υλοποίηση των κεντρικών πολιτικών της κυβέρνησης, του ευρωπαϊκού προγράμματος Ενισχυμένης Εποπτείας, και του ΕΣΑΑ «Ελλάδα 2.0», για την αντιμετώπιση κρίσεων καθώς και τη θεσμική και επιχειρησιακή ενδυνάμωση των δομών συντονισμού στο κέντρο διακυβέρνησης της χώρας. Την περίοδο των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής και μέχρι το 2014, διετέλεσε σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης παρέχοντας υποστήριξη σε θέματα νομικά, δημόσιας πολιτικής και στρατηγικής ενώ συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές του στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση, στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ . Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.