speaker-photo

Γεώργιος Βερνίκος

Γενικός Γραμματέας ΣΕΤΕ, Πρόεδρος ΙΝΣΕΤΕ

Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Κατάγεται από ναυτιλιακή οικογένεια της Σίφνου, που ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα -κυρίως στα ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά- στα μέσα του 19ου αιώνα από την Κωνσταντινούπολη, την οποία μετέφερε στον Πειραιά τη δεκαετία του 1920.  Σπούδασε Οικονομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Λονδίνου.

Ο Γιώργος Βερνίκος έχει έντονη επιχειρηματική και κοινωνική δραστηριότητα. Ασχολείται επαγγελματικά κυρίως με την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Είναι μέλος σειράς Οργανώσεων και Επιμελητηρίων.

Είναι Πρόεδρος της VERNICOS YACHTS, εταιρείας που ιδρύθηκε το 1975 και είναι πρωτοπόρα στον τομέα του θαλάσσιου ελληνικού τουρισμού.

Είναι Πρόεδρος της εταιρείας VERINA, που ειδικεύεται σε μικρά ξενοδοχεία στη Σίφνο.

Είναι Γενικός Γραμματέας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΣΕΤΕ) και Πρόεδρος του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ).

Μετέχει στη Διοίκηση του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Eπίτιμος Πρόεδρος).

Είναι Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνικού Γραφείου της GREENPEACE.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Οκτώβριος 2015- Φεβρουάριος 2021).  Από τον Οκτώβριο 2020 συμμετέχει ως εκπρόσωπος του τουρισμού στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.